Финансовото министерство на САЩ спасява и животозастрахователи

Финансовото министерство на САЩ реши да разшири обхвата на своята спасителна програма (Troubled Asset Relief Program – TARP) и освен банките да включи в нея и някои от борещите се за оцеляване животозастрахователни компании, пише Wall Street Journal, позовавайки се на неназовани информирани източници. Очаква се това да бъде съобщено официално до дни.
Новината ще се посрещне с облекчение от голям брой емблематични за американската икономика животозастрахователи, които претърпяха огромни загуби. Акциите на компаниите в този сектор се сринаха с над 40% през тази година.
Запазването на солидната основа под краката на животозастрахователите се смята за особено важно за възстановяване на доверието в икономиката. Този сегмент е много важна част от американската финансова система. Фалити в него могат да предизвикат нова вълна от проблеми в системата, защото инвестициите им са в облигации, имоти и други инструменти, те са едни от най-големите държатели на ценни книжа. От друга страна американците разчитат на тях за финансовата сигурност на семействата си.
Само застрахователи, които притежават федерално представени банки ще могат да се кандидатират за помощ от програмата.

insurance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *