Фирма се отрече от свои след контрабанда

Дружеството „Кингс табако“ се разграничава от действията на тримата свои служители, които са присвоили 15 стека цигари на обща стойност 400.50 лева. Това се заявява в отворено писмо на компанията по повод публикации в медиите около операцията на МВР „Огнярите“, свързана с нарушения при унищожаване на цигари с бандероли с изтекъл срок. При акцията бяха задържани трима служители на фирмата и четирима митничари.

Служителите ще бъдат дисциплинарно наказани и заявяваме, че ще направим всичко, което е по силите ни, за да не се допускат подобен род инциденти в бъдеще, добавят от компанията. Дружеството определя действията на своите служители като битово престъпление с цел лично облагодетелстване и коментира, че е недопустимо този инцидент да се отразява на доброто име на фирмата.

„Кингс табако“ стриктно е декларирала всички количества цигари с бандероли с изтекъл срок пред компетентните държавни органи. Унищожаването на цигарите се извършва при пълна прозрачност, под контрола на Агенция „Митници“, от служители на циментовия завод, собственост на „Холсим България“ АД във Враца, добавят от компанията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *