Фирми и физически лица регистрираха Българска Биткойн асоциация

Българската Биткойн асоциация (ББА) вече има официална регистрация в Софийски градски съд. Сдружението е факт от 23 юни т.г., няколко месеца след като беше взето решението за нейното създаване.

В асоциацията членуват както фирми, така и физически лица. Всеки от тях трябва да плаща членски внос в размер на 0,1 Bitcoin за физически лица и 0,3 Bitcoin за фирми. Сред основателите е Павел Чорбаджийски, който е пожизнен член и на Фондация Bitcoin и се занимава активно с виртуалната валута от 2011 г. насам.

Целта на ББА е да обединява привържениците на виртуалната валута и да помогне на държавата при приемането и интерпретирането на Bitcoin в законодателството. Асоциацията ще защитава и правата на потребителите на Bitcoin и останалите криптовалути.

ББА „си поставя за цел да изгради доверие, повече яснота и стабилност в законодателните органи, касаещи електронната валута, както и да насърчава по-широката й употреба, се казва още в официалното изявление.

Идеята за създаването на ББА се формира през януари т.г. През март се провежда и учредителното събрание, като се започва процедурата по регистрация на асоциацията. В момента в нея има близо 15 членове, като, разбира се, се приемат и нови кандидатури, а през септември ще бъде и първото събрание на нейния управителен съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *