Форум Марица ще се проведе в Пловдив на 22 и 23 април 2008 г.

Четвъртото издание на Международния икономически форум “Марица” ще се проведе на 22 и 23 април в Пловдив. Темата на тазгодишното издание е „Мобилизиране на ресурсите за развитие на регионите”.

Съорганизатори на проявата са Български Икономически Форум, Община Пловдив и Сдружение за Пловдив.

Тази година форумът ще се проведе със засилено международно участие. Досега присъствието си в Откриващата сесия са потвърдили управителят на област Еврос в Гърция Георгиос Минопулос, кметът на Солун Василиос Папагеоргиопулос, вицепрезидентът на Стопанската камара в Солун Емануел Влакоянис. От българска страна участието си са потвърдили министърът на транспорта Петър Мутафчиев, на околната среда и водите Джевдет Чакъров, зам.-министърът на земеделието Димитър Пейчев, кметът на Пловдив Славчо Атанасов и др.

В Международния икономически форум Марица ще вземат участие и областните управители на Пловдив Тодор Петков, на Кърджали Ангел Коджаманов, на Смолян Петър Фиданов, на Хасково Райна Йовчева.

От министерството на земеделието и продоволствието изразиха готовност да отговорят на всички въпроси на участниците във форума, стига да са изпратени до 20 април и да са по програмата на събитието.

Сред по-важните теми в Четвъртия международния икономически форум Марица са:

· Транспортна и логистична инфраструктура
· Недвижими имоти
· Програми на ЕС за развитие на селските райони
· Ролята на финансовите институции при финансиране на проекти от ЕС
· Туризъм
· Екология и инвестиции в околната среда
· Конкурентоспособност, иновации, технологии
· Местно самоуправление и регионално развитие
· Енергетика и енергийна ефективност

Сред темите тази година е и пазарът на труда и нарастващия проблем, който поражда за бизнеса недостигът на квалифицирана работна ръка. Целта на организаторите е да инициират дискусия с участието на представители на държавата, на висшите учебни заведения, на работодателските организации и не на последно място на младите хора, на които предстои да си търсят работа. В дискусията ще вземе участие управителят за България на Световната банка Флориан Фихтл.

С голям интерес се очаква темата за инвестициите в опазване на околната среда, чийто домакин е ЕКОБУЛПАК. Участието си в нея до този момент са потвърдили министър Чакъров, изпълнителният директор на Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков и др.

Главният архитект на Пловдив ще е основен говорител в една от сесиите, посветена на недвижимите имоти – “Новите градоустройствени решения за задоволяване на обществените потребности”, чийто домакин е “Язов” ООД.

Новите проекти в областта на туризма също са във фокуса на програмата. За участие в нея е поканен председателят на Агенцията по туризъм Анелия Крушкова, както и председателят на Националната лозаро-винарска камара Пламен Моллов, който потвърди присъствието си.

Участието в събитието става чрез регистрация на имейл адрес registration@biforum.org или на интернет страницата на Международен икономически форум Марица www.forum-maritsa.org.

За допълнителна информация:
Моника Николова,
ПР мениджър
Български икономически форум
(+359 2)951 52 59
(+359889) 78 76 79

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *