Франция ни иска в Европа на 1 януари

Министър Калфин благодари за френската подкрепа за медицинските ни сестри

Париж, Николай Н. Нинов пратеник на „Стандарт“

Франция ще ратифицира навреме договора за присъединяване на България към Европейския съюз. Това заяви френският външен министър Филип Дуст-Блази след срещата си с вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин в Ке д’Орсе вчера.

„Ще изчакаме, разбира се, доклада на Еврокомисията и ще се съобразим с мнението й“, добави Дуст-Блази. Той заяви желанието на своята страна на 1 януари 2007 г. България да стане член на съюза. Двамата министри разговаряха близо час. На срещата присъства и посланикът ни във Франция Ирина Бокова.

По време на разговорите министър Калфин благодари за активната позиция на Франция в подкрепа на българските медицински сестри в Либия. Той специално е подчертал личния принос на Дуст-Блази, който бе първият европейски министър, посетил сънародничките ни в Либия.

Министър Калфин участва в заседание на комисията по външна политика в Националното събрание по покана на председателя й Едуар Баладюр. Той се срещна и с посланици на държави членки в сградата на нашето посолство.

В понеделник вечерта веднага след визитата си в Брюксел министър Калфин присъства на откриването на изложбата на художника Емил Стойчев в Българския културен център в Париж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *