Франция очаква БВП на страната да се свие с 8%

Френският финансов министър Брюно льо Мер заяви, че приблизително 55% от френската индустрия е вече рестартирана, следвайки наложената през март обща карантина в страната. Той също така посочи, че размерът на държавния пакет икономически помощи е повишен с нови 10 млрд. евро, достигайки общо 110 млрд. евро.55% от френската индустрия рестартирана.

Икономиката на Франция полетя към пропастта - ПЕРИСКОП

Той обаче предупреди, че се очаква БВП на страната да се свие с 8% през тази година поради пандемията на коронавирус, информира economynews.bg.

Френската икономика се е свила с 6% заради пандемията от ...

Продажбите на дребно във Франция паднаха с цели 24% през март спрямо предходния месец, тъй като въведената в страната национална карантина заради коронавирусната пандемия остави затворени много магазини, показват данни на Френската централна банка, цитирани от Ройтерс. Според същите данни продажбите на промишлено произведените стоки са намалели само в рамките на месец с над 43%, докато продажбите на хранителни стоки са се свили с едва 0,9 на сто.55% от френската индустрия рестартирана.

В борбата с коронавируса икономиката е не по-малко важна от ...

Свободното падане през март означава, че в рамките на първото тримесечие на годината продажбите на дребно са спаднали със 7,2% спрямо последните три месеца на 2019 г., като при малките търговски обекти е отбелязана спад от 9,6%, докато при големите търговски обекти на дребно е отчетено увеличение с 1,7 на сто.

Air France отменя 3600 полета :: Travel News

По-конкретно, продажбите в супермаркетите са нараснали със 7,4% през първото тримесечие, а в хипермаркетите – увеличение с 1,7%, което компенсира спада с 19,3% при продажбите в универсални магазини, отбеляза централната банка на Франция.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *