Франция подготвя планове за предотвратяване на рецесия в еврозоната

Настоящият председател на ЕС – Франция, подготвя среща, на която ще се обсъжда как икономиката на еврозоната може да избегне рецесия. Френските планове ще бъдат оповестени на срещата на европейските лидери в Ница на 12 септември, съобщава EUobserver.com. Инициативата беше огласена от френския премиер Франсоа Фийон след извънредна среща на петима френски министри, отговарящи за икономическото развитие на страната.
На пресконференция след срещата Фийон заяви, че планът на Испания да налее 20 млрд. евро от обществени фондове в икономиката си не е приложим във Франция. „Имаме единна валута, затова е сътрудничеството е належащо“, добави Фийон.
Съобщението за новата инициатива идва след черните прогнози за развитието на френската икономика през третото тримесечие. Централната банка на Франция очаква ръст от само 0.1% на икономиката на страната за третото тримесечие.
Франция не е единствената държава с проблеми в Европа. Еврозоната регистрира шокиращ търговски дефицит от 100 млн. евро за юни, който безспорно доказва сериозното положение в което е изпаднала икономиката на Стария континент.
econ.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *