Франц Райзберг: Пловдивският панаир е най-важният на Балканите

 На Балканския полуостров има само няколко добре развити изложбени центъра, а Международен панаир Пловдив е най-важният от тях, с най-силно международно представителство, опит и традиции. Това заяви след своето посещение в националния изложбен център Франц Райзберг, генерален секретар на Централноевропейския панаирен алианс (CEFA), обединяващ 25 организации от региона.
„Удивен съм от огромния прогрес на Международен панаир Пловдив през последните години. Това развитие не се отнася само до обновлението на комплекса, а и до специалната атмосфера, която е създадена тук. Мисля, че тези усилия ще се отплатят в бъдеще“, коментира Райзберг. Според него Международен панаир Пловдив е уникален и с това, че има собствена телевизия и всекидневен вестник, което дава възможност да се комбинират различни маркетингови инструменти в помощ на изложителите и посетителите специалисти.
„Търговските панаири няма да загубят своето значение заради Интернет, но трябва да включат онлайн инструменти, да подобрят услугите си и да бъдат по-ориентирани към клиента. От тази гледна точка Международен панаир Пловдив има добри перспективи, тъй като е разработил широк спектър от изложения, които обслужват различни пазари и ще помогнат за тяхното развитие“, коментира Райзберг. Той смята, че панаирните прояви могат да активизират усвояването на еврофондовете. Това е и една от основните линии в работата на Международен панаир Пловдив, който в почти всички свои прояви включва семинари, конференции и дискусии, посветени на тази тема.
Райзберг определи панаира в Пловдив като един от най-активните членове на CEFA. През 2007 г. той беше домакин на една от най-големите прояви на алианса – семинарът за млади специалисти.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *