Франчайзингът – ход към успеха в условията на криза

Все повече авторитетни компании приемат кризата като „повратна точка“ в развитието си в синхрон с променената среда. В такива случаи често се търси готов модел, схема, която е проиграна и се знае, че е ефективна.
Влошената икономическа среда превърна готовите бизнес модели в атрактивни предпримачески концепции в условията на криза.
Такъв инструментариум дава франчайзингът като успешна предприемаческа концепция. Това е схема, която е проиграна и се знае, че е ефективна игарантира минимизиране на риска при взимане на решение.
Доста търговски марки навлязоха на пазара под формата на франчайзинг у нас- търговията в сектора на бързооборотните стоки (обекти за бързо хранене, продукти търсени от хотели, ресторанти и офиси, сладкарски изделия и др.), в хотелиерството и ресторантьорството, недвижимите имоти, някои марки в аптечната мрежа или бензиностанциите, в сферата на услугите (фитнес, копирни и т.н. услуги), в областта на модата, дори при телевизионни аудио-визуални произведения. Очаква се следващата вълна да обхване и други категории бизнес.
Има доста „бели полета“ и какво да се усвои за организирането и въвеждането на франчайзинга, категорични са специалистите.
В отговорна тези реалностиАгенция Булгарреклама съвместно с Българска Франчайзингова Асоциация организира за първи път международно франчайз изложение ФРАНЧАЙЗИНГ&ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО в Интер Експо Център – София.
На форума, който ще се проведе от 3 до 5 септември т.г., ще си дадат среща представители на бизнеса, които търсят или предлагат международно признати мастерлицензи, утвърдени имена, които могат да улеснят и да стимулират включването на повече компании във франчайз системата на нови пазари – местни, регионални и международни.
Участниците ще бъдат мотивирани да споделят идеи за бъдещето на своя бизнес – желание за старт в непозната зона, за обогатяване на бизнес портфолиото, или за поява на търговска марка и ноу-хау зад граница.
Изложението ще даде шанс на инвеститори със свободни капитали и на предприемачи, търсещи партньорство, да влязат през „отворените врати“ в колекцията на определени брандове, да станат част от „франчайзинговата вълна“ при осъзнатия и поделен риск, който предлага франчайзингът.
Програмата на ФРАНЧАЙЗИНГ&ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО предвижда провеждането и на специално организиран семинар с участието на идеолози и едни от най-добрите консултанти, оставили следа в световната практика в областта на международното право, финансирането, стратегиите за стартиране, развитие или за глобална експанзия във франчайзинга, тънкости на франчайз системата на вътрешния и външните пазари и други важни аспекти. Очаква се в семинара да вземат участие пет световноизвестни лектори от Германия, Австрия и Франция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *