Френската икономика ще се свиe със 17% през второто тримесечие

Икономиката на Франция би трябвало да се свие по-малко от очакваното през второто тримесечие, тъй като бизнес активността започна да се възстановява през май след разхлабване на ограничителните противоепидемични мерки, съобщи в сряда официалната френската статистическа агенция INSEE.

.06.20 в 20:13

INSEE заяви, че втората по големина икономика на еврозоната се очаква да се свие 17% през второто тримесечие при предишна прогноза от миналия месец за спад с 20 на сто.

Агенцията също така изчисли, че икономиката се е движи с 22% под нормалните си нива след наложената в средата на март национална блокада заради коронавирусната пандемия, която обаче беше разхлабена от 11-ти май насам. Икономическата активност само през април е спаднала с 33%, посочи INSEE, информира bnr.bg.

Ускоряване на икономическия растеж на Франция в края на 2017 ...

Френската статистика прогнозира, че икономическата активност през юни ще бъде с 12% под нормалните си нива.

Очаква се възстановяване на потребителските разходи да се окаже устойчиво, отбеляза INSEE. Потребителските разходи бяха едва 7% под нормалните нива през май, тъй като през миналата месец на повечето магазини в страната беше разрешено да отворят отново, докато през април потребителските разходи бяха с цели 31% под нормалните нива.

Френската икономика е във върхова форма, изпраща рекордна година ...

Потребителските разходи, които са традиционен двигател на френската икономическа активност, се очаква да бъдат с 5% под нормалните нива през юни, изчисли INSEE.

Икономическата активност във Франция се е свила с 35% заради ...

Агенцията посочи, че април ще остане най-лошият месец за френската икономика през мирно време, откакто INSEE разполага с тази статистика, тъй като френското правителство постави страната под една от най-строгите карантини в средата на март за борба с разпространението на пандемията Covid-19.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *