Френска компания купи половината от български сайт за сравняване на интернет и тв услуги

Френската компания Selectra придоби 50% от сайта за сравняване на доставчици на интернет и телевизия в България kabelna.com, съобщиха от българското дружество. Сега собствеността в него е поделена поравно между Selectra и българската „Вокс попули“. Цената на сделката не се съобщава, но французите са заявили дългосрочния си интерес към инвестиции в България и региона.

„Сделката е закономерно действие, което ще ни помогне в развитието на идеите ни, ще допълни ноу-хау-то и ще донесе инвестиции в България“, посочва в официално съобщение мениджърът на сайта Никола Митев. В него се казва още, че kabelna.com съществува от една година. Българският сайт сравнява услугите, пакетите и промоциите на над 150 доставчици и оператори с покритие в цялата страна. Има филтър за търсене на над 1200 оферти в над 500 населени места в страната.

Компанията „Вокс попули“ е собственост на двама съдружници – Никола Страхилов Митев и френската Selectra. Дружеството е учредено на 20 февруари миналата година от Митев и малко след това влиза и френският съдружник, показват данните от Търговския регистър. Капиталът на „Вокс попули“ е 2 лв., а от договора за приемане на съдружник става ясно, че Митев е участвал в разработката на сайта 24pari.com, след което е основал „Вокс попули“, собственик на kabelna.com За миналата година приходите й са 10 хил. лв., а загубата е 21 хил. лв. Трите имена и възрастта на Митев съвпадат с тези на водача на партията „България без цензура“ в Габрово от последните парламентарни избори.

Френската компания има намерение да се развива в региона. „Пазарът в България не е за подценяване, защото броят на интернет потребителите тепърва ще се увеличава. Kabelna.cоm е отлична възможност за Selectra да стъпи и да се развива в региона“, коментира в съобщението Ориан де Мопу, един от създателите на френската компания.

Selectra е основана през 2007 г. от Ориан де Мопу и Ксавие Пинон. Тя притежава най-голямата мрежа за сравнителни сайтове за комунални услуги във Франция. Притежава клонове в Испания, Полша и Италия. Те сравняват основно услуги за доставка на електричество и газ, тъй като на пазара във Франция реално клиентите могат да избират доставчиците си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *