Френският премиер призова за единно евро-руско икономическо пространство

Премиерът на Франция Франсоа Фийон заяви днес, че Европейският съюз се нуждае от споразумение с Русия за установяване на единно икономическо пространство, което ще позволи на страните да се справят с финансовата криза, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Фийон направи изявлението на среща с руския си колега Владимир Путин в резиденцията му в Ново Огарьово край Москва. Путин на свой ред похвали френско-руските отношения и съобщи, че планира да посети Франция през ноември.
Премиерите на Франция и Русия се ангажираха също страните им да си сътрудничат в борбата с тероризма и морското пиратство, предаде ИТАР-ТАСС.
По-рано днес Франсоа Фийон беше в Ярославл за участие в международната конференция “Съвременната държава и глобалната сигурност“ под егидата на руския президент Дмитрий Медведев. Основната тема на форума, който продължава и утре, е обликът на съвременната държава, нейното развитие и приносът й за сигурността и стабилността в световен мащаб.
Сред чуждестранните представители на конференцията са също испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро и бившият италиански премиер Романо Проди.
Фийон и Медведев разговаряха в кулоарите на конференцията и изразиха задоволство, че Москва и Париж имат сходни възгледи за регулирането на световната финансова система с оглед на предстоящата след десет дни среща на върха на Г-20 в Питсбърг, САЩ, предаде Франс прес.

Финанси
БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *