Футболни клубове укрили 8 млн. лева данъци

С последните мерки в НАП, които предприехме, се надявам, че хората ще започнат да си плащат данъците.
След като най-накрая премине разследването за Мария Мургина, тогава ще коментираме въпросите, заяви тази сутрин директорът на данъчната агенцияКрасимир Стефанов пред bTV за развитието на проверката на предшественичката си.
„Няма как да излезем от релсите, зададени от Световнатабанка при създаването на НАП. Промениха се много неща в НАП, след като Мургина напусна, предстои и структурна реформа. Няма политически натиск върху НАП“, заяви още Стефанов, цитиран от БГНЕС.
Той съобщи, че вчера се е видял с премиера и министъра на финансите, като една от темите, които обсъдили, била футболът. „Това е доклад с ревизия на футболните клубове, който съм подготвил и ще внеса в прокуратурата и в Комисията по корупция днес. След скандала с отнемането на лиценза на ЦСКА миналата година започнахме ревизия на всички клубове. Днес тези ревизии са приключили и резултатите от тях показват: 8 млн. лева укрити загуби, 4 млн. лева неправилно приспадната загуба, както и че футболистите се осигуряват на 250 лв. Техните реални заплати са записани в анексите към договорите. Между документите на Футболния съюз намерихме тези анекси, които показаха реалните суми на заплатите. Освен това футболни клубове ни сигнализираха. Нито един футболист не декларира реалните си доходи“, заяви директорът на НАП.
Сега проверката ще бъде насочена към собствениците на клубовете и някои футболисти. Случат наАлександър Томовоще е в прокуратурата, заяви той по повод публикация, че бившият бос на клуба е завлякал 12 млн. лева.
„С Агенция „Митници” подготвяме пакет от законодателни промени, които ще следят горивата. Най-после свързахме системите между НАП и Агенция „Митници”, въпреки че от една година подготвяхме тази връзка, по неведоми причини, това не се случваше. Пакетът от законодателни промени, които представяхме 2 години, сега имат шанс да бъдат внесени в парламента.Те включват контрол на акцизните стоки, да не могат да се прехвърлят фирми с явни и скрити задължения. Хора, които са участвали в такива фирми, да нямат право да създават фирми“, съобщи още Красимир Стефанов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *