Хазарт ли е Форекс пазара?

 

ФОРЕКС пазарът е пълен с легенди от забогатели хора, което не бива да Ви учудва. Разказваме  за успехите си и дори малко ги преувеличаваме.Впускаме се в дълбоките води на ФОРЕКС търговията без да разполагаме с необходимата екипировка. Резултатът е голям брой удавници. Истината е, че макар ФОРЕКС пазара да е достъпен за всички, то не е лесно да се изкарат пари от него. Бързите и лесни печалби не са изключение от правилото и в най-голяма степен са продукт на уменията на играча, а не на неговия късмет.Ако Ви кажат обратното,просто Ви „бламират”.
 Основните причини за големия брой  играчи на пазара и причините за неуспеха.
 Първо-свръх оптимизъм и свръх очаквания от пазара. ФОРЕКС не е хазарт, макар, че голяма част от участниците имат такова отношение към него. За тях всяка следваща сделка е тази, която ще ги изведе напред и с готовност поемат все по-големи рискове, в очакване на голямата печалба.
Второ- липсата на образование и опит. Необходимо е добро познаване на всички фактори влияещи на пазара, умения за техния анализ, а също и владеенето на техники за пресмятане и хеджиране на риска. Да се занимавате с инвестиции и да не използвате техники за управление на риска е като да карате автомобил без волан. Това важи в най-голяма сила за ФОРЕКС пазара. За да не бъдете трейдър еднодневка, наблегнете на този важен инструмент.Ще постигнете по-голяма възвръщаемост, но и значително ще намалите излагането си на риск.
Трето-опитът, без него успехът е почти невъзможен.Не повтаряйте грешките. Може да са Ви необходими месеци преди да навлезете в материята. И най-успешните трейдъри са имали лоши моменти. Ако си извадите поука, когато това се случи и на Вас, тогава спокойно ще можете да кажете по-късно, че е било за добро.
 Четвърто- стрес фактора.В това няма съмнение. Необходимо е качеството на добро самовладеене.Алчността,прекомерната плахост,лошата информираност ще Ви погубят. Опитайте се да разбирате психологията и на другите играчи. Научете се как инвеститорите възприемат даден финансов актив в определен момент и каква е зависимостта от неговата цена.
   Пето-иновативно мислене.Печалбата от пазара доказва различията,  щом  се  отличават  в  резултатите.
 Ако чувствате, че вашия момент е дошъл,поемете обмислен риск!
  Раздвижете полукълбата си и печелете-www.atlasforex.bg!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Петър Кехайов
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Атлас Финанс АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *