Хакери откраднаха биткойни за 2,7 млн. долара, цената се срина с нови 20%

Биткойнът поевтиня с още 18% само за ден. Причината – хакери източиха целия биткойн портфейл, притежание наSilk Road 2, съобщава MarketWatch.

Само от началото на годината пък дигиталната валута изтри с лекота цели 53% от стойността си.

Втората версия на сайта бе пусната през октомври, след като Федералното бюро за разследвания на САЩ (ФБР) затвори оригиналния Silk Road, на който се търгуваха незаконни стоки и услуги срещу биткойни и то анонимно.

В поредния удар срещу виртуалната валута хакерите откраднаха 4 475 биткойна, оценявани на 2,7 млн. долара, от набирателната сметка на Silk Road 2.

Хакерите са извършили своя удар, възползвайки се от последните грешки, които бяха причината за спирането на редица платформи за търговия с дигиталните пари като например Mt Goх. Недоброжелателите са действали по сходен начин, както преди няколко дни – изпращали са дефектен код към системата на Silk Road 2.

Администраторът на сайта призна, че не е могъл да реагира на атаките на другите сайтове. Във вторник базираната в Словения платформа Bitstamp стана втората борса за биткойни, която спря тегленията от клиенти през последните няколко дни. От компанията се оплакаха от атака на системата от външни компютри.

Словенската платформа последва Mt Gox – третата най-голяма борса в света. Тегленията от нея бяха блокирани през миналата седмица за „неопределено време“, което изпрати цената на биткойна до най-ниското равнище от близо два месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *