Хакерска атака опразни сметките на 3 млн. британци

Лондон, Великобритания /КРОСС/Клиентите на една от британските банки, осъществяващи транзакции чрез интернет са загубили 650 хиляди лири стерлинги заради хакерски атаки. От хакерите са пострадали около 3 хиляди клиента на тази банка, съобщава днес The Times. Името на банката не се съобщава, но вестникът пише, че атаките са били осъществени с помощта на компютърен вирус от ново поколение Zeus v3, който прониква в компютрите на клиентите и чака, кога те ще влязат  в сайта на банката си. След това, ако в сметката на клиента има повече от 800 лири стерлинги, вирусът започва самостоятелно да извършва транзакции, а на клиента се предоставят фалшиви информации за състоянието на сметката му. Както съобщава изданието, компютърните специалисти за борба с електронното мошеничество са успели да влязат в главния сървър, чрез който са се осъществявали атаките. Според изданието той се е намирал в Източна Европа.
Русия започва да пресмята загубите от сушата и пожарите, съобщава Financial Times. Според него, пожарите и необикновеното засушаване и жега ще струват на Руската федерация около 1% от БВП. Жегата е унищожила почти 1/3 от добива на зърно, според анализаторът от HSBC Александър Морозов ефектът от жегата ще струва на Русия около 15 млрд долара.
Град Кадекес, на испанското крайбрежие Коста Брава е известен с това, че там е живял Салвадор Дали. Както пише Guardian този неголям пристанищен град е свикнал на сюрреализъм. Но това, което е успяло да ги порази е проектът на един китайски архитект, който решил да построи в родината си точно копие на града. Вече са направени снимки на целия град, взети са всички мерки. Единствено, което безпокои екстравагантния китаец, е дали китайските пожарни коли ще могат да минават по тесните улици на града.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *