Хванаха антики за 25 млн. евро

Братя се опитват да продадат 5350 златни и сребърни монети на аукциони в Европа

ВРАЦА. Рекордно количество антики хванаха антимафиотите във Враца. Уникалните ценности бяха открити в апартамент в града и сейф на банка ДСК, които били собственост на двама братя – Виолин и Емил Вълкови. Антимафиотите ги следели повече от месец, преди да ги заловят. Иманярите приготвили 5350-те монети и накити от злато и сребро за продажба на аукционите в Западна Европа, които проявили голям интерес към тях. Те дори били готови да броят по няколко хиляди евро за монета.

Двамата братя са арестувани след акция във Видин. Антимафиотите получили сигнал, че Вълкови имали контакти с иманяри, които ровят в Северозапада и основно край Видин. Белезниците щракнали на ръцете на Виолин и Емил, докато продавали на чужденец 6 монети. В момента обаче двамата са на свобода.

Срещу Вълкови е повдигнато обвинение само за кражба, което предвижда до 6 г. затвор. Емил опитал да се измъкне от престъплението за трафик, като съобщил, че има колекция. Тя обаче не е регистрирана. Брат му пък отървал ареста, защото наскоро му е изваден бъбрек. На двамата е наложена забрана да напускат страната.

Ценните монети и накити се съхраняват в трезор в следствената служба в града.

Райна Тошева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *