Хванаха убиец на 2-ма млади мъже, дължал им пари

По-рано днес от МВР информираха, че е задържан 28-годишен мъж, който убил свой връстник заради дълг и е скрил трупа в чували в дома си. По-късно от пресцентъра уточниха, че арестуваният е заподозрян за още едно убийство.
Разплитането на случая започнало, след като на 15 септември във Второ РУП в столицата е подаден сигнал, че е изчезнал 27-годишният Явор, който по–рано напуснал дома си и оттогава бил в неизвестност. Проведен бил разговор с близък негов приятел – Владимир Бошнаков, на 28 г., съобщи „Фокус“. На 27 септември в същото районно бил обявен за издирване още един мъж на същата възраст – Емил Д. Служителят, приел данните, направил връзка между между двата случая – Бошнаков, познат и на втория убит.
Първоначално заподозреният бил доведен във Второ Районно управление за разговор. На определени въпроси отговарял вяло и е подвеждал полицаите, което ги усъмнило допълнително. Тогава било обискирано жилището му в столичния квартал „Надежда”, където групата за оглед намерила на място чували с разчленени човешки останки и други веществени доказателства. Огледът продължил до рано сутринта днес.
В същото време продължавали разпитите с Владимир Бошнаков, по време на които той завел разследващите до местност на около 50 км от София. Там са намерени силно обгорели човешки останки. Все още не може да се каже със сигурност дали те са от изчезналия Явор, предстои ДНК-експертиза, но това е основното подозрение на полицията. Със сигурност обаче разчлененият труп в жилището на Бошнаков е на Емил Д.
Разследващите определиха извършителя като интелигентен, умен и пресметлив. Според тях контактът с него е изключително труден. На някои въпроси отговарял уклончиво, на други – лъжел. Опитвал и да оправдае действията си, като избрал начин да разкаже за тях, щадящ самия него – казвал, че му говорят „отгоре”.
Въпреки това признал за двете убийства. Убил и Явор, и Емил, които му давали заеми, за да не им връща парите. Само на Емил дължал 15 000 лв. Преди да се срещне с длъжника си, той оставил писмо на приятелката си с инструкции какво да прави, ако нещо се случи с него.
Преди време Владимир Бошнаков е работил в компания във финансовата сфера, а в момента е безработен. От фирмата, където работят десетина души, единици били тези, които не били давали заем. Не е криминално проявен, живее в семейно жилището. Майка му живее в съседен блок.
Двойният убиец е задържан за 72 часа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *