Хедж фонд мениджър: Биткойн ще стане глобална валута

Майерс е убеден, че Биткойн ще се превърне в твърдо и оскъдно средство за съхранение на стойност в свят на постоянно нарастващи дългове и обезценяване на валутите. В интервю за Coin Stories той обяснява разсъжденията и сроковете, които стоят зад неговата прогноза.

Според Майерс, Биткойн се конкурира в свят на активи, който възлиза на около $900 трилиона, като текущото ниво на приемане на криптовалутите в световен мащаб е далеч по-малко, отколкото смятат някои анализатори. Той вярва, че водещата криптовалута се конкурира с националния дълг и нефинансираните задължения, което ще наложи ниво на печатане, което ще надхвърли номиналната доходност от притежаването на облигации. САЩ имат $31 трилиона национален дълг и $170 трилиона нефинансирани задължения.

Майерс смята, че Биткойн е рисково най-ниско висящият плод по отношение на това къде хората са паркирали стойността си. Той каза, че максималното предлагане на BTC от 21 милиона токена ще създаде масивен шок в предлагането, тъй като степента на приемане на водещата криптовалута се увеличава.

Майерс смята, че пътят на Биткойн към $10 милиона за монета в днешно време е съсредоточен върху завладяването на половината от пазарната капитализация на златото и допълнителни проценти от водещите активи за съхранение на стойност в света. Той обясни, че понастоящем Биткойн е актив за $400 милиарда в океан от $900 трилиона, което означава, че е 1/2000 от световната стойност и че колективно светът има 0.05% процентно разпределение към него.

Ключовият фактор при определянето на времевата рамка за неговата прогноза е колко време ще отнеме на широката общественост постепенно да научи повече за Биткойн и да разбере истинското му стойностно предложение. Майерс вярва, че неговата ценова цел ще стане реалност в рамките на следващите няколко десетилетия. Смята, че сме започнали ерата на BTC, в която наличието на актива като основен, ако не и доминантен стълб на личната спестовна стратегия, е добра формула.

Що се отнася до потенциалните рискове за бъдещето на Биткойн, Майерс споделя, че регулаторните пречки са основен проблем.

Прогнозата на Майерс за $10 милиона за BTC се основава на потенциала на Биткойн да се превърне в основно средство за съхранение на стойност в свят на постоянно нарастващи дългове и обезценяване на валутите. Все пак хората ще имат нужда от време, за да разберат истинската стойност на актива. Според него регулаторните пречки са основен проблем и могат да осуетят бъдещето на Биткойн.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *