Хеликоптери обливат с вода реакторите на Фукушима-1

По-рано военен хеликоптер изля вода над Четвърти реактор в централата. Операцията бе предприета след измервания на радиацията над Фукушима.
Американски безпилотен самолет, оборудван с инфрачервени лъчи, ще прелети на голяма височина над авариралата японска АЕЦ Фукушима-1. Очаква се направените от машината снимки да дадат по-ясна картина на случващото се там.
Все още преобладават лошите новини около атомната електроцентрала Фукушима. След поредния правителствен доклад репортерка на Ен Ейч Кей каза:
Някои се нуждаят от обеззаразяване само частично на обувки или на връхни дрехи. Но никой не се нуждае от цялостна дезинфекция. Според доклада на правителството за последствията на седмия ден от катастрофалното земетресение и последвалите го вторични трусове, системата в атомната електроцентрала все още не е овладяна.
5178 души са загиналите при разрушителното земетресение и последвалото го цунами в Япония по най-нови данни, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова националното полицейско управление. Ранени са 2285 души, в неизвестност са 8606. Над 380 000 японци са били принудени да напуснат дома си и сега се намират във временни убежища.
Западни експерти изчисляват материалните щети, нанесени на Япония, на 15 трилиона йени 187 млрд. долара. В ликвидирането на последствията от катастрофалното земетресение и оказването на хуманитарна помощ участват 14 американски военни кораба и 17 000 военни.
Земетресение с магнитуд 5,7 бе регистрирано в източното крайбрежие на японския остров Хоншу, съобщи Геофизичната служба на САЩ. 30 хиляди китайци се евакуират Токио.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *