Хилядите румънски фирми у нас се оказаха едва 284

Като във вицовете за Радио Ереван румънското финансово министерство попита данъчните власти в България за броя на фирмите, регистрирани от румънски граждани в съседната държава. Това се случи, след като се разпространиха информации, че те са хиляди на брой, пише днес румънският вестник „Курентул“.
Отговорът на българските власти е, че в България работят 284 фирми с румънски капитал.
„От отговора, получен от българските власти става ясно, че към месец юли 2010 г. са били регистрирани и работят в България 284 търговски дружества с управители/съдружници румънски граждани. Датата, от която тези дружества са започнали дейността си, не е упомената. Уточняваме, че не може да се направи заключението, че тези 284 търговски дружества са били създадени през 2010 г.Не може да се заключи и че са преместили дейността си от територията на Румъния на тази на България“, пише в документ на румънското правителство, цитиран днес от в. „Курентул“.
В медиите напоследък се появиха информации, че над 2500 румънски компании са преместили дейността си в България в резултат на суровите мелки за съживяване на икономиката, взети от правителството на Емил Бок. Според тези информации в град Русе се регистрирали „най-малко по две румънски фирми на ден“, пише в.“Курентул“ в материала си, озаглавен „Хилядите румънски фирми преместили се в България заради мерките на правителството Бок са…284“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *