Хиляди фалшиви таксита наводняват Истанбул след забраната на Uber

Стотици пиратски таксиметрови коли са наводнили Истанбул, особено след забраната на Uber, съобщиха от камарата на търговците на таксита, пише в. „Хюриет“.след забраната на Uber.

Резултат с изображение за истанбул таксита

„По отношение на Uber се държахме много агресивно. Когато ги съдихме, всички научиха за услугите на Uber. Ние, протестиращите таксиметрови шофьори, промотирахме Uber “, каза Яхя Угур, бивш ръководител на Асоциацията на търговците на таксиметров шофьор в Истанбул, информира economic.bg.

„Въпреки данъчните предимства, те не са обновили превозните средства. На този етап има повече от 5 000 пиратски таксита, които работят чрез приложения или реклами “, каза той пред всекидневника, твърдейки, че неподобряването на качеството на таксиметровите услуги отвори пътя към нелицензирани таксита.след забраната на Uber.Резултат с изображение за истанбул таксита

В търсене на Google за „пиратско такси“, могат да бъдат открити 103 пиратски таксиметрови станции, работещи главно в областите Бакчилар, Есенлер и Байрампаша от европейска страна, и Юмранийе и Картал от анадолската страна. На всяка станция работят 5 до 10 нелицензирани таксита. Те дори предлагат VIP услуга с минивани, превозващи до 10 души.

Те също оперират около летищата, според таксиметровите шофьори.

„Бившите шофьори на Uber чакат в пунктовете близо до летищата. Те имат WhatsApp групи. Емисарите влизат в летищата, за да убедят пътниците. След това те изпращат SMS на шофьор, който чака на близко място, и те отвеждат пътниците, имитирайки туристическа компания. Това е огромна измама“, каза ръководителят на транспортната кооперация на летището Sabiha Gökçen.

Свързано изображение

От друга страна, пиратските таксиметрови шофьори искат нов регламент относно таксиметровите услуги в метрополията.

„Таксиметровите услуги в Истанбул не отговарят на търсенето. Ние също искаме да работим под регистрация и надзор“, казва шофьор на фалшиво такси пред „Хюриет“.

В Истанбул работят 17 395 лицензирани таксита – най-големият метрополис в страната с население над 15 милиона души. Табела за жълто такси е на цена около 1,9 милиона турски лири (близо 318 000 долара).

На 16 октомври 2019 г. съд в Истанбул реши, че услугите на Uber представляват нелоялна конкуренция, поради което трябва да бъдат забранени изцяло.

Компанията за споделено возене бе решила да спре своите миниван услуги в Истанбул, за да облекчи напрежението с таксиметровите шофьори в продължил месеци спор.

Uber е „затворен дебат“ за Турция, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган на 24 май 2019 г.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *