Хлевоустият кабинет с над 2000 лентички е изпълнил едва 10% от 400 обещания

Инициаторите на идеята да се следят изказванията на управляващите обясниха, че са регистрирали 400 обещания, от които само 40 са изпълнени.
Асен Генов допълни, че премиерът Бойко Борисов е шампион – с 184 обещания. От тях неизпълнените са близо 60%.
От гражданската инициатива обясниха, че поддържат секция в сайта, която се нарича Бойкометър. В нея са отчели 184 обещания на министър-председателя, от които са изпълнени 13. Други 70 са в процес на изпълнение, а 101 или не са изпълнени, или няма движение по тях.
Освен това са отчетели 400 обещания, дадени от различни членове на кабинета, от които едва 10% са изпълнени, 60% не са, а 30% са в процес на изпълнение или блокирани.
Асен Генов предложи да се създаде нов индекс ЩУ-ББ, който да следи обещанията за усвояване на еврофондовете. По думите му, преди изборите премиерът обещава близо 90% усвояемост: „ЩУ ще е съкращение от „ще усвоим“, а ББ – от „Бойко Борисов“. Когато нещата са по-спокойни и не сме притеснени от необходимостта да звучим убедително пред електората, тогава процентите влизат в реални граници“.
От фондацията са изпратили и въпроси до министерствата за изпълнението на различни проекти. Отговори са получили единствено от Министерство на финансите, Министерство на вътрешните работи, Министерство на земеделието и храните и от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.
„Нещата в сферата на организираната престъпност са със статус „без движение“. Министър Цветанов казва: „ще продължим още по-конфронтационно да се борим с организираната престъпност и корупцията. Има операции, които са предвидени за следващите дни. Това е обещание, дадено на 29 април 2011 г. Оттогава досега не съм чул за повече от 2 или 3 по-популярни акции, реализации на МВР“, поясни Генов.
От фондацията допълниха, че данните, които представят, не са абсолютни и във всеки момент се развиват динамично.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *