Хотелиерите очакват добър сезон тази зима

Хотелиерите очакват добър туристически сезон тази зима, коментира в Смолян Пантелей Мемцов, председател на Регионалната туристическа асоциация „Родопи“ пред агенция Фокус.

„Още от март месец сме активирали нещата в маркетингов аспект, тъй като миналият сезон бе многослаб по много причини, но основната е световната криза – нашите туристи са предимно от Западна Европа, главно от Англия и Ирландия“, посочи Мемцов.
Той обясни, че е направено всичковъзможно да се активизират позициите, които касаят туристите от балканските държави.
„Натам са насочени усилията, имайки предвид, че скоро щепаднат визите за сърби и македонци. Създаваме условия този сезон в Пампорово да бъде доста по-добър от предишния“, допълни Мемцов.
По думите му това лято са направени допълнителни инвестиции за системата за изкуствено заснежаване, която тази зима ще осигури заснежаване на пистите в курорта на 95%.
За студентския празник всички хотелски комплекси в курорта Пампорово ще бъдат заети на 100%, съобщи още Мемцов.
Цените са различни в зависимост от категорията на хотелския комплекс и в зависимост от престоя, но като цяло 2 нощувки с празнична вечеря струват от 75 до 105 лв. на човек, като в пакета някои хотели предлагат басейн и фитнес.
В сравнение с миналата година цените за студентския празник са по-ниски с около 5-8%. За 8 декември лифтовите съоръжения ще бъдат пуснати. Традиционно заетостта за студентския празник в курорта е висока.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *