Хотелиери ще протестират в Слънчев бряг

На среща с кмета на Несебър Николай Димитров представители на Съюза на собствениците отново заплашиха с протести и с блокиране на пътя Бургас – Слънчев бряг. Причината – продажбата на инфраструктурата в курортния комплекс. Кметът на Несебър за пореден път заяви, че общината е съгласна да стопанисва улиците на комплекса, но нe и да ги купи.
От Съюза на собствениците също искат инфраструктурата на Слънчев бряг – Запад да бъде предоставена безвъзмездно на общината от държавата. Декларация с исканията е изпратена до министър-председателя и до ресорните министерства, предаде БургасИнфо.
Протестът на хотелиерите и ресторантьорите е насрочен за 22 април. На срещата днес кметът Димитров е дал съгласие за провеждане на стачката. Според „Съюза на собствениците” протестът е начин да се привлече вниманието на държавата към проблема и възможно най-скоро да бъде предприето адекватно действие за разрешаването му.
Според изпълнителния директор на “Слънчев бряг” АД Малина Стратиева обаче протестът не е начин за решаване на проблема.
“Странно е, че богатите протестират за нещо, което не им се подарява. Недоумявам защо от Съюза на собствениците не поискаха среща с Министерство на икономиката преди да заплашват с блокиране на пътя”, коментира Стратиева.
Според нея много по-ефективно би било да се проведат разговори с общината и тъй като близо 70% от общинските съветници са собственици на хотели да решат проблема, който касае тях, а не да оставят държавата да вземе мерки.
“Проблем има дотолкова доколкото собствениците на хотели ползват държавна инфраструктура, за която не плащат. Общината им взима инфраструктурна такса, а не предоставя услуга. Тя не поддържа инфраструктурата на Слънчев бряг, която ползват хотелиерите”, каза още Стратиева.

insurance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *