Хранят полицаите със свинско без тлъсто и сок без утайки

Полицаите ще бъдат хранени само с крехко свинско месо без тлъстини и ще пият сок без утайки. Тези изисквания са заложени в обществената поръчка, с която дирекция „Управление на собствеността и социални дейности“ към МВР търси доставчик на хранителни продукти.

За предоставянето на услугата за 6 месеца са предвидени 50 000 лв. Според условията свинското месо трябва да бъде „без странични замърсители и следи от плесени, не трябва да има сланина, по-дебела от 1 см“. Кренвиршите и надениците трябва да са по стандарт „Стара планина“. Киселото мляко пък трябва да бъде с поне 3,6% масленост и с „гладка блестяща повърхност“. Любопитни критерии са заложени и за брашното – да не се усеща хрус при сдъвкване, да няма привкус на плесен и запарено. Шоколадът пък трябва да е фин млечен с „ясно очертана форма, без деформации, побеляване, петна и мехурчета“.

Обявена е и обществена поръчка за групова застраховка „Живот“ на всички полицаи за следващите 3 г., като е предвидена сумата от 720 000 лв. Почти 800 000 лв. пък е прогнозната стойност на търг за покупката на 918 000 тръбички за духане за дрегерите, с които се тестват нарушителите на пътя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *