Христина Вучева: БНБ не се интересува от нищо, свързано с КТБ, тя не реагира

Скандални разкрития около одита наКорпоративна търговска банка(КТБ) разкриха в студиото на TV7 вложителката в банката Вера Ахундова и икономистът Христина Вучева.

Ахундова заяви, че има информация за неимоверен конфликт на интереси. По думите й е била осчетоводена цесия на жена, която е сътрудник в „Делойт“ – една от фирмите, отговаряща за одитния доклад на КТБ. Според нея БНБ, ако е знаела за това, е имала инструмент за натиск по отношение на одита.

„Ако това е вярно, означава, че цифрата не е 4,2 млрд. лева, а е била допълнително направена“, заяви от своя страна икономистът Христина Вучева.

Според икономистът фрапиращото в случая е, че на заседанието на временната бюджетна комисия е било официално заявено от БНБ и самият квестор, че не са осчетоводени цесиите.

„Сега виждаме документ, че на това лице, което е пряко свързано с квесторите и с проверката, която прави БНБ, че цесията е осчетоводена“, възмути се Вучева.

„Смятах, че БНБ е орган, в който безусловно можем да вярваме, но в последно време съм сериозно обезпокоена, че съм била подведена“, коментира още тя.

По отношение на офертата за оздравяването на КТБ, постъпила в БНБ в последните дни, Вучева коментира, че това е направено в неподходящ момент.

„БНБ не се интересува от нищо, тя не реагира“, възмути се икономистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *