Христина Митрева става заместник социален министър

Министър-председателят Бойко Борисов назначи за заместник-министър на труда и социалната политика Христина Митрева. Новият заместник-министър ще встъпи в длъжност на 17 август 2009 г., когато ще бъде представена на пресконференция в МТСП, съобщиха от министерството.
Митрева ще отговаря за социалното осигуряване и политиката по доходите. Тя е трети замесник-министър е екипа на Тотю Младенов.
Христина Митрева е главен директор на Главна дирекция “Анализ, планиране и прогнозиране” в Националния осигурителен институт от 1998 г. досега. В периода от 1971-1990 г. работи в Научния център по статистика при ЦСУ, научен сътрудник III-I степен. След това е била в Доброволен пенсионен фонд „България”, застрахователно акционерно дружество „България-Живот”, главно управление „Социално осигуряване” към МТСП.
Христина Митрева е завършила ВИИ “Карл Маркс”, специалност статистика. Тя има квалификационни курсове, обучения и семинари, организирани от Администрацията по социално осигуряване на САЩ, Департамента по труда на САЩ, Съвета на Европа, USAID и др.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *