Христо Ковачки създава индустриална камара, бори корупцията

Повече от 15 на сто от парите на българския бизнес се завъртат в корупционни схеми и само една индустриална камара може да вземе адекватни мерки срещу това, коментира вчера бизнесменът Христо Ковачки.
На 22 май той възнамерява да учреди Българска индустриална камара (БИК), като планира тя да има най-широко представителствона бизнеса без оглед големината на членуващите фирми.
Главна цел на БИК ще бъде влизането в Националния съвет за тристранно сътрудничество, като Ковачки обеща след 6 месеца от своето съществуване организацията да открие офис в Брюксел, за да лобира за интересите на компаниите членки пред Европейския съюз.
Ковачки каза, че вече се подготвя единен регистър на всички некоректни работници и служители, доставчици и други партньори, за да бъдат достатъчно защитени правата на индустриалците у нас.
БИК, след учредяването си, смята да предложи промяна на закона за обществените поръчки с цел постигане на по-голяма прозрачност при сключване на публичните договори, както и решение за преодоляване на вътрешнофирмената задлъжнялост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *