„Хуавей“ се класира на трета позиция в класацията за най-ценни марки за електроника и уреди в света

„Хуавей“ (Huawei) се класира високо в доклада „Бранд файненс електроникс енд аплайънс 50“ (Brand Finance Electronics & Appliances 50) за 2022 г., публикуван през март, както в категориите за най-ценна марка, така и за най-силна, запазвайки лидерската си позиция от миналата година, съобщават от компанията.

„Хуавей“ запазва позицията си на една от най-ценните марки за електроника в света с 29 на сто увеличение на годишна база в стойността на марката до 71,2 милиарда долара, което я поставя на трета позиция в света, информира bta.bg.

Huawei Mate X излиза на пазара на цена от €2299 - Money.bg

На първо място в категорията за електроника и уреди е „Епъл“ с 35-процентово увеличение на стойността до 355,1 милиарда долара, а на второ е марката „Самсунг“ (Samsung), оценявана на 89,2 милиарда долара (+4 процента).

„Хуавей“ публикува и своя годишен отчет за 2021 г., според който има приходи от 99,9 милиарда долара през 2021 г. и 17,8 милиарда долара нетна печалба, което представлява увеличение от 75,9 на сто на годишна база. Разходите за развойна дейност на компанията са достигнали 22,3 милиарда долара през 2021 г. или 22,4 на сто от общите й приходи.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *