Хубавиците – мор за мъжкия мозък

Присъствието на красиви жени обърква мъжкия мозък, пише британският в. „Дейли мейл“ . Изданието цитира ново изследване, според което господата, прекарали само няколко минути в компанията на привлекателна дама, се представят много по-лошо при тестове за проверка на мозъчната дейност.
Учените твърдят, че мъжете използват толкова много от „когнитивните си ресурси“, за да впечатлятхубавите жени, че трудно се справят с извършването на други дейности.
Психолози от университета „Радбауд“ в Холандия направили проучване, в което участвали 40 студенти от мъжки пол. Всеки от тях бил подложен на стандартен тест за памет и след това е прекарал седем минути в компанията на мъж или жена от изследователския екип, преди повторно да бъде подложен на същия тест.
Резултатите показват, че мъжете стават по-бавни и по-малко точни, след като са се опитали да впечатлят жените. Колкото по-привлечени са били от дамите, толкова по-слаби са техните постижения при повторния тест.
Когато задачата се повторила с жени доброволки обаче резултатите им не се променили, независимо от това дали са разговаряли с мъж или с жена.
Психологът д-р Джордж Филдман казва, че представителите на силния пол са програмирани да мислят за това как да предадат гените си. Според него когато мъж види красива жена, той става „репродуктивно насочен“.
„Жените търсят други качества- богатство, младост и доброта. Само външният вид на мъжа едва ли би имал същия ефект върху тях“, казва още Филдман.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *