Царски хора искат “България ер”

Агенцията за приватизация (АП) удължи със седмица срока за подаване на оферти за „България ер“. Новият изтича в 14,00 ч на 24 август. Както „Стандарт“ писа, удължаване с две седмици поиска гръцкият кандидат Aegean Airlines, а след него и „Еър Уан България“.

Информационният меморандум е само на български език, а преводът изисква време, е основният им мотив. Той е несъстоятелен, защото кандидатите не са чужди фирми, а са регистрирани у нас или се представляват от български дружества, каза експерт от приватизацията. Това особено важи за „Еър Уан България“, регистрирана на 21 юли – два дни след като купи тръжни документи, обясни той.

Осведомени свързват италианската оферта с интересите на царски хора. Навремето дори Симеон Сакскобургготски прие в София босове на на „Еър Уан“.

Гръцката Aegean Airlines у нас се представлява от Пощенска банка. За да не провалят търга, в АП взели соломоновско решение да удължат срока само със седем дни.

Всяко забавяне на приватизационната процедура означава увеличаване на загубите на „България ер“, коментира експерт от Гражданската въздухоплавателна администрация. За да оцелее „България ер“ до пролетта, новият й собственик трябва да налее в нея 20 млн. лв., допълни той.

Белчо Цанев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *