Царят на фойерверките открива шоуто в София

Гардове пазят петте камиона с ракети

Невиждани тържества ни чакат за двойния празник след няколко дни, когато първо ще полеем новата 2007 г., а само час по- късно и дългоочакваното присъединяване към Европа. Организаторите са се постарали. Пироефектите са зашеметяващи, а в Каварна ще дойде най-силният глас на хардрока Рони Джеймс Дио.

Шоу в новогодишната нощ определено ще има. В това се кълнат организаторите на тържествата в центъра на София. В българската столица се подготвят уникални шоута за влизането на страната ни в ЕС. Тържественият светлинен спектакъл е поверен в ръцете на един от най-известните и престижни светлинни и сценични артисти в света – Герт Хоф, който е сценичен дизайнер на „Рамщайн“. Майсторът на светлината и пироефектите пристига с впечатляваща техническа екипировка за концерта на площад „Батенберг“ в София.

Концертите на „Рамщайн“ се славят със зрелищните си ефекти. Именно техният сценичен дизайнер Герт Хоф ще осветява небето над София в новогодишната нощПет камиона с фойерверки и техника вече са в България. Те са под 24-часова денонощна охрана от гардовете на „ВИП Секюрити“. Всичките фойерверки и лампи ще светят и гърмят точно в полунощ. Светлинното шоу ще започне на фона на българския химн, който ще прелее в „Дунавско хоро“, а после – в „Одата на радостта“. За 11 минути в небето над София ще има уникални картини от светлини, които ще се сменят всяка секунда. След края на феерията от звук и светлина на специална сцена с картата на Евросъюза, ще се качи премиерът Сергей Станишев. Той лично ще залепи върху нея България. На площад „Батенберг“ в новогодишната нощ организаторите очакват около 40 000 души. В последния половин час на старата година ще видим няколко кратки филмчета, които ще се прожектират на огромни плазмени екрани. Евгения Раданова и сестри Малееви ще са водещи на лентата за спортните успехи на България. В друго филмче пък ще си припомним всички крилати фрази от български филми. Третата лента ще е за уникалните моменти от историята на България – създаването на писмеността ни, спасяването на евреите, използването за първи път на авиация в бойни действия. Това е част от спектакъла за влизането ни в ЕС, което правителството подготвя. БНТ, bTV и Нова тв ще предават шоуто от 23,30 до 00,30 ч. По традиция държавната телевизия прави новогодишния концерт на площад „Батенберг“ в столицата. От 21,30 часа на 31 декември зрителите на БНТ ще се забавляват с изпълненията на живо и на открито на „Щурците“, БТР, „Сигнал“, „Карандила“, Сборен духов оркестър с диригент Христофор Раданов, а от 00,30 часа на сцена ще се появят ФСБ. Водещ на шоуто на БНТ ще е Стефан Вълдобрев.

Антоанета Петева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *