Цветелина Бориславова купи 49.99 % от акциите на Българо-американска кредитна банка

Договорът влиза в изпълнение след одобрение от Българска народна банка и КЗК, съобразно българските нормативни изисквания.
БАКБ е публично дружество, листвано на Българската фондова борса. Стойността на активите на БАКБ към 31 декември 2010 г. възлизат на 375.9 млн. евро.
CSIF e частно инвестиционно дружество, основано през 2005 година. Негови акционери са Цветелина Бориславова и фондацията й Credo Bonum. В началото на 2011 г. фондът е с внесен капитал над 72 млн. лева и активи на стойност 500 млн. лева. CSIF инвестира приоритетно в сферата на възобновяемите енергийни източници, туризма, земеделието и иновациите.
Намерението на CSIF е да развие банката технологично, да преструктурира кредитния портфейл и да привлече нови корпоративни клиенти. Според Цветелина Бориславова, собственик на CSIF, банката е иновативна, динамична, с високо квалифициран екип и добре таргетирана.
„Щастлива съм, че успяхме да се договорим с Allied Irish Bank и съм сигурна, че БАКБ ще допринесе за успешното осъществяване на много нови природосъобразни проекти“, заяви Цветелина Бориславова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *