Цената на бензина в САЩ скочи с почти 18 цента през последните две седмици

Цените на бензина скочиха с почти 18 цента през последните две седмици, което е първото покачване за двуседмичен период от началото на август според проучване, публикувано в неделя.
След последното проучване от 9-ти октомври средната цена на галон се покачи с 17,82 цента. Сегашната цена е с 12,3 цента по-ниска от цената преди една година.
Цените на дребно на дизеловото гориво също скочиха през последните две седмици – с 16,75 цента. Цената на дизеловото гориво е $ 2,817.
Не е имало значително увеличение на търсенето на суров петрол, нито голям спад в доставките на суров петрол, с което да може да се обясни скокът от почти 9 $ за барел през последните две седмици. Суровият петрол вече струва $ 80,50 за барел.
Купувачите на фючърсни договори на New York Mercantile Exchange предвиждат, че цената на суровия петрол ще продължи да се покачва всяка година. Така например, те се обзалагат, че цената на петрола ще се повиши до $ 98 за барел до 2017 г., което представлява увеличение от около $ 18.
Цените в близките години също се очакват да бъдат високи като очакваната цена през 2011 г. е $ 87,67. Очакванията на фючърсния пазар за в бъдеще са за по-високи , а не за по-ниски цени.
Вероятно търговците се страхуват от евентуален слаб долар през следващите години. Тези фактори може би също допринасят за днешните цени.
Западните щати имат най-скъп бензин, средно около $ 2,86 за галон, $ 2.67 е цената в Средния Запад; $ 2,62 на източния бряг и $ 2,51 в Скалистите планини.
Градът с най-висока средна цена в последното проучване е Анкоридж, Аляска – $ 3.25 за галон. Най-евтиният бензин е в Тусон, Аризона – $ 2.24.

CNN
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *