Цената на петрола изгуби 4% за три дни

Петролът започна новата седмица така, както завърши и предходната – с понижение на цената. За низходящото движение спомагат новините за успокояване на напрежението в Близкия Изток и данните за увеличение на добива на суровината в Либия, пише MarketWatch.

Вчера на борсата в Ню Йорк лекият суров петрол с доставка през ноември поевтиня с 1,1 на сто, за да завърши сесията при 103,59 долара за барел. Това е най-ниското ниво на затваряне от 8 август досега.

С вчерашното отстъпление суровината удължи негативната си серия на три поредни дни, през които общата загуба набъбна над 4%.

През нощта почти не се наблюдаваше движение в цената на лекия суров петрол и тази сутрин черното злато се търгува при 103,57 долара за барел.

„Геополитическите новини и данните за увеличено производство, което излиза на пазара, доминираха пазара в понеделник”, коментира за MarketWatch Алън Хърбст от Utilis Advisory Group.

„Отслабването на напрежението, свързано с химическите оръжия на Сирия, потенциалът за директни разговори между САЩ и Иран, както и новините за възстановяването на петролопровода за износ от Ирак и отварянето на петролопровода в Либия, затворен в последно време заради стачка, карат трейдърите да продават”, обяснява той.

Според Хърбст лекият суров петрол се намира под нивото на подкрепа от 104 долара за барел, пореди което може да се очаква още натиск върху цената.

На борсата в Лондон вчера петролът сорт брент с доставка през ноември поевтиня с 1 на сто до 108,16 долара за барел. Тази сутрин суровината се търгува малко по-ниско – при 108,12 долара за барел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *