Цената на петрола над $63 долара за барел

Цената на петрола над $63 долара за барел

Една от главните причини за поскъпването на петрола беше руско-украинският газов конфликт. След като Русия и Украйна постигнаха споразумение за цената на газа, се очаква цената на петрола да се понижи. В момента „черното злато“ се търгува за 62.84 долара

С повече от 2 долара поскъпна петролът на Нюйоркската стокова борса снощи на фона на спекулативните покупки на фючърсни договори от инвестиционните фондове. Дневните търгове завършиха на цена от 63,14 долара за барел, което е с 2,10 долара повече от цената, на която борсата затвори в петък.

Една от главните причини за поскъпването на „черното злато“ е руско-украинският газов конфликт и възникналите в тази връзка страхове за енергийната сигурност на Западна Европа. Своята роля за повишаването на цената изигра снегопадът в североизточната част на САЩ и решението на Техеран да възобнови работата над ядрената си програма.

В електронната търгвия по-късно цените на петрола се върнаха под $63 за барел. Американският лек суров петрол с февруарска доставка падна с 16 цента до $62,98 за барел. Горивото за отопление леко поевтиня до $1,7925 за галон, а бензинът – с 1 цент до $1,74 за галон, съобщи Times Daily.

Фючърсите на природния газ поевтиняха с 22 цента до $10,40 за 1000 куб. фута, след усилията на Русия да подсигурява доставките газ въпреки споровете с Украйна.

След постигането на споразумение между Русия и Украйна по газовия спор се очаква цената на петрола да се понижи. В електронната търговия в Ню Йорк барел петрол струва 62.84 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *