Цената на петрола пое нагоре

Петролът поскъпна до нива над 46 долара за барел тази сутрин в резултат на набиращите сила спекулации, че ОПЕК отново ще понижи доставките, което би довело до недостиг на суровината, пише АР.
От ОПЕК обявиха понижаване на доставките с 4,2 млн. барела дневно от септември досега в опит да стабилизират цената на суровината, която е поевтиняла с близо 70 на сто от регистрираните през юли 2008 почти 150 долара за барел. Този ход обаче не помогна за възход в цената на черното злато и сега анализаторите прогнозират ново съкращение на доставките.
На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през март поевтиняха със 74 цента до цена на затваряне 45,73 долара за барел. По време на електронната търговия черното злато почти заличи изгубеното вчера и тази сутрин в часовете на азиатската сесия барел петрол се котира по 46,31 долара, или с 1,3 на сто повече от вчерашното затваряне.
Към момента на електронната платформа на лондонската борса петролните контракти за доставка на Брент през март поскъпват с 0,9 на сто спрямо вчера до 47,37 долара за барел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *