Цената на петрола със слаба промяна на международните борсови пазари

Лекият суров петрол се търгува със слаба промяна на международните пазари, след като при затварянето на търговската сесия в Ню Йорк, стойността му достигна до 18 месечно дъно. Топлото време в САЩ е намалило потреблението с 40% през сезона, сочат данните от официалния доклад на американското енергийно министерство

Лекият суров петрол се търгува със слаба промяна на международните борсови пазари, след като при затварянето на търговската сесия в Ню Йорк, стойността му достигна до 18 месечно дъно. Топлото време в САЩ е намалило потреблението с 40 на сто през този сезон, сочат данните от официалния доклад на американското енергийно министерство. Това е основната причина запасите от горива в страната – най-голям консуматор в световен мащаб, да продължават да се повишават.

Метеоролозите предричат високите температури да се запазят поне до края на следващата седмица, което кара анализаторите да очакват нов спад на цените. Брокери дори предричат цена от около 50 долара за барел. През тази седмица петролът загуби 8,5% от цената си, като по време търговските сесия през последните два дни поевтиня с повече от 5 долара за барел.

В електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк, февруарските контракти на американския петрол се търгуват за 55,58 долара за барел, съобщава Bloomberg. В Лондон сортът Brent поевтиня до 55.07 долара за барел с февруарска доставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *