Цената на суровия петрол падна под 103 долара

Според него е логично  потребителите да очакват от големите икономики да предприемат действия и да пуснат допълнителни количества резерви суров петрол на пазара, за да укротят цените, посочва агенция Bloomberg.
В Лондон сортът Brent поскъпна с 31 цента до 122,70 долара за барел. Преди едно денонощие обаче цената беше 124,12 долара за барел. Разликата в цената с лекия суров петрол е 19,61 долара.
Същевременно в електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк лекият суров петрол поскъпна с 82 цента до 103,60 долара за барел. В азиатската сесия суровината се търгуваше за 103,32 долара за барел. Вчера вечерта (29 март) „черното злато“ поевтиня до 102,78 долара за барел – с цели 2,53 долара по-ниска цена, отколкото преди едно денонощие.
Реално лекият суров петрол поевтиня повече, отколкото е стойността на т.нар. граница на Болинджър. В момента тя е 103,40 долара за барел. Границата се използва като отправна точка за устойчивото движение на пазарите и инвеститорите преценяват по нея как да се държат на борсата – дали да купуват или да продават.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *