Цената на суровия петрол се понижи

Цената на суровия петрол се понижи в края на вчерашната сесия и продължава да пада по време на днешната азиатска търговия. Причина за това станахa данните за нарастването на броя на трайно безработните лица в САЩ, както и на броя на американците, които са подали за първи път молба за социални помощи при безработица.
Американският лек суров петрол с доставка през октомври поевтинява с 88 цента, или 1,2%, до 72,03 долара за барел по време на днешната електронна търговия на борсата в Ню Йорк. Цената на септемврийските фючърси, които изтекоха вчера, нарасна с 12 цента до 72,54 долара за барел в края на сесията.
Доларовият индекс, който следи курса на щатската валута спрямо този на кошница от шест основни валути, се повишава с 0,2% до 78,51 пункта. Поскъпването на щатския долар обикновено води до понижение в цената на петрола. Все пак, от началото на тази седмица цената на петрола се е повишила със 7%, предаде Bloomberg.
Брентът с доставка през октомври поевтинява с 65 цента, или 0,9%, до 72,68 долара за барел в часовете на електронната търговия на международната петролна борса в Лондон. В края на вчерашната сесия цената на петролните фючърси се понижи с 1,26 долара, или 1,7%, до 73,33 долара за барел.
Пазарите ще следят и днешното изказване на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке преди началото на икономическия симпозиум в Канзас, на който ще присъстват централни банкери, финансови министри, представители на академичните среди, както и участници на финансовите пазари от целия свят.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *