Цените на петрола се понижават в азиатската търговия преди срещите на ОПЕК и МААЕ

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия преди двете ключови срещи във Виена тази седмица – едната във връзка с ядрената програма на Иран, а другата относно производствените нива на ОПЕК. Основният нюйоркски контракт за петрол с доставка през април поевтиня с 41 цента до $63.26

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия преди двете ключови срещи във Виена тази седмица – едната във връзка с ядрената програма на Иран, а другата относно производствените нива на ОПЕК, съобщава Forbes.

В 3:23 GMT основният нюйоркски контракт за лек суров петрол с доставка през април поевтиня с 41 цента до $63.26 спрямо цената при затваряне в САЩ в петък – $63.67.

По-късно днес ще се състои среща на борда на директорите на Международната агенция за атомна енергия във Виена, които ще обмислят доклад на МААЕ, в който ще се обяви, че Иран се противопоставя на призивите на агенцията да спре обогатяването на уран и да сътрудничи на инспекторите й.

Утре или в сряда се очаква да бъде взето решение, което може да доведе до предприемане на действия от страна на ООН срещу Иран – вторият по големина производител след Саудитска Арабия в ОПЕК.

На другата ключова среда – тази на ОПЕК, която ще се проведе в сряда отново във Виена, трябва да бъдат определени нивата на производство на суров петрол. Според анализаторите организацията ще запази сегашните нива на производство – 28 млн. барела дневно, въпреки несъгласието на някои страни-членки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *