Централен офис в най-високата сграда в България ще открие БТК

Предвижда се строителството на „European Trade Center“ да приключи в началото на 2010 г.

Централен офис в най-високата сграда в България ще открие БТК
Компанията нае здание в новостроящия се „European Trade Center“

09.02.2009г. 08:11, Радостина ПОПОВА

Българската телекомуникационна компания (БТК) ще обедини на едно място деветте си столични офиса. Това ще стане възможно с откриването на централа в новостроящия се бизнес комплекс в София “European Trade Center” (ETC), за което се договориха изпълнителният директор на фирмата Бернар Москени и управителят на комплекса Максим Попов. Очаква се БТК да се премести изцяло в новия си дом до януари 2010 г. “Споразумението е показателно, че качествените проекти винаги ще бъдат привлекателни и ще намират своето място на пазара”, коментира по този повод Атанас Гаров от “Colliers International – България”, която е консултант по проекта.
БТК ще се помещава в най-голямата бизнес сграда на комплекса, която ще е и най-високото здание в България. Височината й ще е 65 м, а площта – 23 000 кв. метра. Всички офис пространства в нея ще са от луксозния клас “А”.
Както е известно, “European Trade Center” се изгражда на столичния бул. “Цариградско шосе” от международен консорциум. Строителството на комплекса е поверено на “Темпострой инженеринг” ООД. Центърът ще се простира на обща площ близо 150 000 кв. метра. Той ще включва 5 офис сгради, базирани на последните иновативни и високотехнологични решения в сектора. Общата разгъната застроена площ на зданията ще е 70 000 кв. м. ETC се изгражда в общ комплекс с “Карфур Цариградско мол”, което допълва стойността на проекта. Предвижда се строителството на центъра да завърши в началото на следващата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *