Честит рожден ден, Уорън Бъфет!

Оракулът от Омаха, както наричат милиардера, е роден през 1930 г. и днес навършва 82 г.
За Бъфет са казани и изписани много неща, но той винаги е интересен с това, което върши, с начина си на мислене и с това, което има да каже, защото в повечето случай се оказва прав.
Един от последните примери за това e първичното публично предлагане на акции на социалната мрежа Facebook. В началото на май Бъфет заяви, че Facebook е неясна инвестиция и избягва да купува акции на такива компании, тъй като е доста трудно да се прецени колко може да струват в бъдеще. През май акциите на Facebook дебютираха на борсата на цена от 38 долара, а вчера затвориха на цена от 19.10 долара, което представлява поевтиняване от над 50%. Засега Бъфет се оказва прав.
В днешната класацията на милиардерите на Bloomberg Бъфет заема четвърто място с лично състояние, оценявано на 45.3 млрд. долара, което е нараснало с 6% от началото на годината.
Сред най-богатите хора в света, Бъфет може би е един от най-харесваните, защото не обича да парадира с богатството си и остава учудващо скромен.
Преди време той заяви, че за да живееш в Манхатън е скъпо и трябва да си богат. Там липсва усещането за общност и начин на живот, а оттам липсва и насладата от живота:
„Реших да живея в Омаха, защото харесвам града, общността и това е мястото, което наричам дом. Най-важното е какво наистина искаш да правиш. Да живееш в Манхатън е скъпо и трябва да си богат. Там липсва усещането за общност и начин на живот, а оттам липсва и насладата от живота.
Може да трябва да правите по 50 неща на ден в Ню Йорк, но аз предпочитам да почета в офиса си и да правя по 1 до 2 неща на ден, и то добре“, казва Бъфет.
Легендарният инвеститор все още живее в къщата си в Омаха, която купува за 31 500 долара преди повече от 50 години.
Домовете на милиардерите: Уорън Бъфет
Опростеният начин на мислене на Бъфет привлича интереса на много хора. Традиционният търг за обяд с милиардера, който се провежда всяка година и постъпленията от който отиват за благотворителност, тази година беше спечелен с рекордните 3.46 млн. долара.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *