Чехия демонстрира „зелен бизнес“ на Есенния панаир в Пловдив

Как се прави „зелен бизнес“ ще демонстрират чешки компании на Международния технически панаир, който ще се проведе от 27.09. до 2.10.2010 г. в Пловдив. Чехия е една от шестте държави, които досега са заявили официални участия в ЕСЕН 2010. Изложителите ще търсят контакти с български строителни фирми и инвеститори, работещи в областта на малките електростанции, пречиствателни съоръжения за вода и фотоволтаични централи.
В деловата програма на официалното участие на Чехия е предвидена конференция на тема „Чешки технологии за околната среда и възобновяеми източници в България”, която ще се състои на 29 септември. “Избрахме тази тема, защото виждаме значителен потенциал за сътрудничество както в търговско, така и в технологическо, производствено и инвестиционно отношение”, поясни Юрай Мелиорис, търговски съветник в чешкото посолство в София. Това е и едно от направленията, за които е предвидено солидно финансиране от кохезионните фондове на ЕС.
Чешките компании ще се представят на Есенния панаир в Пловдив под мотото „Околна среда и възобновяеми енергийни източници”. Теработят предимно в областта на машиностроенето, на високите технологии, използвани в областта на енергетиката, на екологията.
Специален гост на щанда на Чешката републикаще бъде световноизвестната пивоварна фирма от Ческе Будейовице – Budweiser/Budvar, чиито продуктипосетителите ще имат възможност да дегустират на място.
За улеснение на фирмите, които искат да участват в най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа, Международен панаир Пловдив предлага специални отстъпки и бонуси. От 10% до 45% варират намаленията в цената за наемане на изложбени площи.Върху тях може да се добавят още 5% върху половината от сумата за заявените услуги, ако тя се внесе до 30 юни. За ЕСЕН 2010 ще важи и бонусът за дългогодишни клиенти наМеждународен панаир Пловдив- отстъпки от наема за изложбена площ от 15% и 20%.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *