Чешката национална авиокомпания прекрати полетите от Прага до София

Мярката е част от плана за преструктуриране на авиокомпанията. Полетите по дестинацията от седмици фигурират в резервационната система на „България еър”.
След поредица от протести на пилотите и опити за оздравяване, авиокомпанията пристъпи към закриване на стотина линии. Напълно се прекратяват полетите до София, Атина, Скопие, Тбилиси, Хелзинки и др. Наполовина са намелени полетите до Барселона и Мадрид. Ограниченията засягат и Амстердам, Дюселдорф и Рига. За сметка на това се увеличават полетите до Русия и някои от бившите съветски републики. Намерението е CSA да се превърне в мост между източните и западните дестинации. Обновяват се полетите до Венеция, пуска се връзка и до Женева.
Вече 4 години „Ческе аеролиние” отчита загуби, включително и под натиска на конкуренцията от страна на нискотарифните авиокомпании. Миналата година броят на обслужените пасажери е спаднал с над 7% на 4,25 млн. През декември мениджмънтът обяви, че ще съкрати 100 от общо 300 пилоти. Пристъпи се и към намаляване на флотилията с 11 самолета. Към февруари 2012 г. Авиокомпанията използва 24 самолета „Еърбъс“ и „Боинг“ с една пътека плюс седем „АТР42“. От януари заработи нова услуга–наемене на автомобили в рамките на 60 дестинации.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *