Чешки ”Бони и Клайд” загинаха при банков обир в Германия

Семейна двойка, заподозряна в около 20 банкови обира, намери смъртта си при неуспешен опит да ограби банка в центъра на германския град Карлсруе. Това съобщигерманската полиция, цитирана от Франс прес, на която се позова БТА.

„Бони и Клайд“, които вилнеели от 15 години в Западна Германия, са идентифицирани от полицията като мъж на 40 и жена на 38 години, притежаващи чешки документи за самоличност.

На излизане от банката на оживена улица снощи крадците започнали да стрелят по полицаите, които тъкмо пристигнали по подаден сигнал. Куршум в бедрото получила 28-годишна полицайка, която вече се възстановява.
Полицаите застреляли мъжа, а според показания на свидетели жената се самоубила. Тя е починала от куршум, преминал през устата.

Следователите предполагат, че двойката обирджии, които реализирали през кариерата общо два милиона евро печалба от грабежи, са същите, който полицията нарича „бандата на крадците джентълмени“ заради любезното им отношение към служителите в банките, които обирали. Понякога те им изпращали извинения, а веднъж дори върнали ключовете от колата на банков служител, които взели по невнимание, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Полицията смята, че в определен момент бандата е включвала още един мъж и една жена, с когото обрали най-малко една банка през 1999 г. След 2004 г. обаче банковите обири – горе-долу по един годишно, били извършвани от един мъж и една жена.

Полицията в Карлсруе смята, че двамата гангстери, загинали снощи, са живеели в хотел в града.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *