Човек от бранша поема хазарта

Огнемир Митев замени излезлия в пенсия Георги Петров

Министърът на финансите Пламен Орешарски назначи в петък Огнемир Митев за шеф на комисията по хазарт. Вчера Орешарски участва в годишната среща на ЕБВР в Лондон

Фото СтандартОгнемир Митев е новият председател на Държавната комисия по хазарта. Той е назначен в петък, 19 май, от министъра на финансите Пламен Орешарски, научи „Стандарт“. Митев поема надзора върху хазарта от Георги Петров, който освободи поста поради навършване на години за пенсия.

Огнемир Митев е професионалист и назначението му не е по политическа линия, коментираха негови колеги. Митев работи в комисията по хазарта от създаването й. Започва като експерт и се издига до началник отдел „Разрешения“. Завършил е Университета за национално и световно стопанство. При избора си за шеф на хазарта министър Орешарски отново спази правилото си да назначава професионалисти от системата, а не партийни функционери. Така Орешарски постъпи и при избора на Мария Мургина за шеф на Националната агенция за приходи и на Венцислава Петкова за изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания.

63-годишният земеделец Георги Петров беше назначен на поста в началото на предишния мандат при управлението на НДСВ и ДПС. Гошо с оня прякор добута до пенсия в комисията по хазарт след неуспешен опит да бъде сменен. През февруари 2004 г. агролидерът беше освободен от бившия министър на финансите Милен Велчев. Но предвидливо Гошо беше взел болнични и заведе дело срещу министерството. Той спечели делото и беше възстановен на поста в края на 2005 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *