Чудовището Хитлер се е издигнал на власт благодарение на западните бизнес лидери

Адолф Хитлер е бил психопат и чудовище, но се е издигнал на власт благодарение на големи бизнес лидери и други негови поддръжници, които одобрявали желанието му да унищожи комунизма и да контролира работниците, каза режисьорът Оливър Стоун, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.
Стоун, който работи върху документален филм от 10 части със заглавие „Тайната история на Съединените щати“, каза, че появата на германския диктатор е станала възможна „благодарение на западните банкери“, както и че той е успял да „прелъсти“ германския военен промишлен комплекс.
„Хитлер е чудовище. Няма въпрос. Не съм му съпричастен въобще. Той е луд психопат – каза Оливър Стоун пред репортери в Банкок. – Но както Франкещайн е бил чудовище, такаима и д-р Франкещайн. Той е продукт на своята епоха“. Оливър Стоун е в Банкок за лекция пред ученици за ролята на филмите в изграждането на мира.
Режисьорът каза, че целта на документалния му филм, по който работи заедно с двама историци, е да даде по-пълен поглед към 20-и век, и да покаже как някои от тези уроци може да са актуални за президента Барак Обама през 2010 г.
Преди пресконференцията Оливър Стоун каза пред учениците, че филмът му „JFK“ е най-спорният в творчеството му, както и че САЩ продължават да отричат възможността някой друг освен Лий Харви Осуалд да е убил Джон Ф. Кенеди. БТА

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *