Чужденци получават джобни, за да почиват в България

Кризата, която засегна изключително много фирмите в туризма в ЕС, ги накара да поведат същинска битка за повече клиенти. След като преди дни компании обявиха, че ще предлагат с намаление сладолед, спа услуги и джетове, някои фирми започват да дават и пари.
По 66 евро джобни пари получава всеки турист, който се е записал за почивка в България и лети от чешката столица Прага чрез фирма „Александрия“, съобщава в. „Новинар“.
Освен джобните пари, които взимат, клиентите на туристическата агенция получават и още един бонус. Той е, че не плащат извънредните летищни такси. Това условие важи само за новите клиенти на компанията, които не ползват други намаления, предлагани от агенцията, и са се записали за почивката си поне двама на възраст над 18 години. Офертата важи до края на юни за всички туристи, които с тази фирма ще посетят страната ни.
Според служители на туристическата агенция тази примамлива оферта се предлагала за втора поредна година и нямала нищо общо с финансовата криза. Това било нещо като комплимент към хората, които се доверяват на туроператора. Средната цена на почивка за един турист на Черноморието в хотел със закуска и вечеря излиза около 700 евро.
Междувременно собствениците на хазартни зали се оплакаха, че заради финансовата криза оборотът им е паднал почти тройно. Заради липсата на приходи много от държателите на казина са принудени да намалят с около 30 процента заплатите на персонала си.
Освен че няма чужденци, и все по-малко са българите, които идват да си опитат късмета, оплакаха се собственици на игрални зали. Преди години сумите, които са се залагали, са били няколко пъти по-големи. Ако тази тенденция продължава, много от развлекателните заведения в Слънчев бряг и Бургас ще са принудени да затворят временно.
Междувременно от Комисията за защита на потребителите (КЗП) обявиха, че откриват допълнителни приемни по Българското Черноморие, където туристите ще могат да се оплакват срещу недобросъвестни търговци. Най-често жалбите са свързани с рекламации на стоки, закупени от сезонни улични търговци – обувки, чанти, колани, рокли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *